התאחדות בולאי ישראל | Israel Philatelic Federation
חיפוש בקטלוג
חיפוש לפי
נושא:
שנה:
קטלוג:
חפש
100 שנה לרעננה

 בימים אלו מציינת העיר רעננה מאה שנים להקמתה. מאה שנים חלפו מאז עלו על אדמת העיר ראשוני החלוצים מארה"ב, בשנת 1922, מתוך חזון ציוני לעבד את הקרקע וליישב את הארץ. ברבות השנים, הפכה רעננה לעיר מובילה בישראל בחינוך, תרבות, פנאי, כלכלה ואיכות חיים. עיר שמיטיבה לשלב חדשנות מתקדמת לצד כבוד למורשת. מעל הכול שומרת רעננה על מרקם קהילתי ייחודי ועל צביונה הירוק שאפיינו אותה מראשיתה.

רעננה מונה כיום כ- 95  אלף תושבים, משתרעת על פני כ-15 אלף דונם, ורושמת לעצמה הישגים בכל תחומי החיים. העיר הינה אחת הערים המבוקשות ביותר למגורים הודות לרמת שירותים מפותחת ומתקדמת ואיכות חיים גבוהה של תושביה. שמה של רעננה הולך לפניה בתחום החינוך ובהישגי תלמידיה, בקידום הספורט, התרבות והאומנות לרווחתם של תושביה ואורחיה.

ברעננה תמהיל אוכלוסייה ייחודי, ובו חיים מתוך כבוד וסבלנות דתיים לצד חילונים, עולים חדשים לצד ותיקים ואוכלוסייה מבוגרת לצד צעירה. ערכי הסובלנות, הכבוד לזולת, הנתינה והערבות הדדית עומדים בבסיס יחסי הקהילה. זוהי שגרת חיים מיוחדת המאפיינת את העיר ומהווה מודל לכל הרשויות בארץ. שורשיה נעוצים במערכת החינוך ובתפיסה החברתית שהעירייה מובילה – שוויון זכויות לכלל תושבי העיר.

לצד איכות החיים הגבוהה בעיר רעננה בולטת גם בזירה העסקית. היא אבן שואבת לעשרות חברות מובילות הבוחרות לבסס בה את פעילותן העסקית ומהווה מקור תעסוקה לאלפי עובדים. בעיר פועלת מנהלת העסקים והחדשנות, שחרטה על דגלה תמיכה בחברות ההייטק ובעסקים השונים בעיר. בנוסף, כעיר ירוקה בת-קיימה עיריית רעננה שמה דגש על ערכי קיימות וקהילה. הודות להיקף הפעילות המשמעותי לקידום הנושא, רבים מגני הילדים ובתי הספר הוכרו על ידי משרד החינוך כבתי חינוך ירוקים. כמו כן ברעננה ההתנדבות היא ערך עליון. העיר התברכה בתושבים בעלי לב רחב ויכולת נתינה, וערך ההתנדבות עובר כחוט השני בקרב תושביה. עשייה חברתית ייחודית זו תורמת למרקם הייחודי של רעננה כעיר משגשגת ואיכותית בישראל.

כהצדעה לעיר לקראת שנת המאה, השירות הבולאי מתכבד להשיק בול רשמי לחגיגות המאה לעיר. הבול מבטא את רוחה של העיר וסממניה בעזרת איורו של המאייר אבי כץ, יליד רעננה, ובשיתוף המעצבת איילה אילת. בבול נראים המתיישבים הראשונים בעיר על רקע רחוב אחוזה, מגדל המים ובניין העירייה ועל רקע הבנייה המודרנית לצד מגדלי הייטק, המייצגים את התחדשות העיר ביחד עם השמירה על המורשת.

נאחל לרעננה ולתושביה המשך פריחה ושגשוג, התחדשות לצד כבוד לעבר ושמירה על ייחודה כעיר מובילה בישראל.

 

חיים ברוידא

ראש עיריית רעננה

 

Chaim broyde

Mayor of Raanana

 

הבול:

הציור מבוסס על מראה כללי של רחוב אחוזה (רחובה הראשי של רעננה), כפי שהוא נראה כיום, ובמרכזו עומדת קבוצת חלוצים (בשחור לבן) מראשית ימיה של רעננה.

בצידו השמאלי של רחוב אחוזה ניתן לראות את עיריית רעננה, וקצת מעליה מגדל מים אופייני לרעננה. ברקע הרחק מאחור (בצד ימין) עומד בית החולים ״בית לוינשטיין״, ולידו 2 מבני היי-טק.

ציור רחוב אחוזה אינו מבוסס על מראה הרחוב כפי שהוא, אלא הוא מכנס לתוכו מספר אלמנטים אופייניים לאחוזה ולרעננה בכלל. לדוגמה, בנייני ההיי-טק ומגדל המים אינם נמצאים ברחוב אחוזה.

ציור החלוצים במרכז אחוזה, גם הוא אינטרפרטציה חופשית, על פי תצלום חלוצי רעננה שמקורו אינו ידוע (הצלם או השנה).

 

 

המעטפה:

במעטפה קובצו להם יחדיו מספר מבנים ידועים ברעננה, והם מובאים בשורה בזה אחר זה.

משמאל לימין: עץ תפוז ובית קטן, האופייניים למושבה רעננה בטרם הייתה לעיר. לאחריהם – בניין עיריית רעננה, מגדל מים האופייני לרעננה, בית יד לבנים, עמוד ההנצחה לנופלי רעננה בבית הנוער וקונסרבטוריון למוזיקה; ולפניהם – מבנה האמפי בפארק רעננה. לאחר מכן יש מספר מבני היי-טק מאזור התעשייה ברעננה, ולבסוף פרדס (לזכר הפרדסים שהקיפו ומילאו את רעננה בתחילת דרכה).