התאחדות בולאי ישראל | Israel Philatelic Federation
תקנון ההתאחדות

 תקנון
של עמותת
התאחדות בולאי ישראל


1. שם העמותה ומקום מושבה

1.1 שם העמותה הינו: "התאחדות בולאי ישראל" ולהלן היא תיקרא: "ההתאחדות".
1.2 ההתאחדות תאגד את כל הגופים העוסקים בבולאות במדינת ישראל, ללא הבדל של לשון, גזע או דת של חבריהם.
1.3 מקום המושב הקבוע של ההתאחדות יהיה בתל-אביב, אך האסיפה הכללית של ההתאחדות תוכל להחליט על שינוי מקום מושבה הקבוע של ההתאחדות.

2. מטרות ההתאחדות

מטרות ההתאחדות תהיינה כלהלן:

2.1 להרחיב, לטפח ולהפיץ במדינת ישראל את רעיון איסוף הבולים ומחקרם, במיוחד בקרב בני הנוער.
2.2 לטפח את ערכי הציונות באמצעות איסוף בולים.
2.3 להעמיק את הידע, בפרט בקרב בני נוער, בתולדות עם ישראל וארץ ישראל ובמורשת ישראל, וזאת באמצעות איסוף בולים.
2.4 לדאוג לאינטרסים המשותפים של החברים והאגודות החברות בהתאחדות.
2.5 להקים וליזום הקמת מוסדות שיטפלו בקידום הבולאות והמחקר הבולאי, בפרט בתחום של בולאות ארץ ישראל.
2.6 לסייע לשלטונות המוסמכים ולייעץ בבעיות הנפקת בולים ולייצג את ענייני הבולאים בפני השלטונות המוסמכים.
2.7 לקיים מגעים עם התאחדויות ואגודות בולאיות שונות בארצות חוץ ולייצג את ההתאחדות וציבור הבולאים בישראל בפני האיגוד הבינלאומי לבולאות (פ.י.פ – F.I.P =FEDERATION INTERNTIONALE DE PHILATELIE ) ובפני גורמים דומים אחרים.
2.8 לגייס תרומות אשר תשמשנה לפעילות ההתאחדות ולהגשמת מטרותיה.
2.9 נכסי והכנסות ההתאחדות ישמשו אך ורק למטרותיה וחלוקת רווחים או טובות הנאה, בכל צורה שהיא, בין חבריה – אסורה.

3. הדרכים והאמצעים להשגת מטרות ההתאחדות

לשם השגת מטרות ההתאחדות, כפי שפורטו לעיל, תהיה ההתאחדות רשאית לבצע, בין היתר, את הפעולות הבאות:

3.1 לערוך ולהוציא לאור כתבי עת, ספרות וקטלוגים בולאיים וכן פרסומים בולאיים, במיוחד בנושא בולי ישראל ובולאות ארץ ישראל. ההתאחדות יכולה להעניק את חסותה לכתבי עת, הוצאות קטלוגים, אטלסים וספרים בולאיים, שיימצאו ע"י הוועד של ההתאחדות כראויים לכך.
3.2 לעודד ולתמוך במחקר בולאי בכלל ובמחקר בולאי בנושא ישראל ותולדות הדואר של ארץ ישראל בפרט, ובפרסום והוצאה לאור, בדרך נאותה, של תוצאות מחקרים אלה.
3.3 לקיים ספרייה וארכיון מרכזיים בנושאי בולאות וכן לקבוע, באישור האקדמיה ללשון העברית, מונחים בולאיים בשפה העברית אשר ינחו את הבולאים במדינת ישראל.
3.4 לקדם קיומם של חוגי בולאות בקרב בני נוער, להנחיל להם ידע בבולאות ולהעמיק את ידיעותיהם בתולדות עם ישראל וארץ ישראל ובמורשת ישראל.
3.5 ליזום ולקיים תערוכות בינלאומיות, לאומיות ומקומיות קבועות ו/או נודדות, של בולים בארץ ולהגיש עזרה וייעוץ לבולאים בישראל בהצגת אוספיהם בתערוכות במדינת ישראל ומחוצה לה.
3.6 לקיים, לטפח ולהפיץ מידע על זיופי בולים וחומר בולאי ולפרסם מחקרים, אשר יעזרו לזהות את הזיופים.

4. חברי ההתאחדות

4.1 כל אדם ועמותה רשומה כחוק אצל רשם העמותות אשר בין מטרותיה קידום הבולאות, רשאים לבקש להתקבל כחברים בהתאחדות.
4.2 כל עמותה או אדם, החפצים להתקבל כחברים בהתאחדות, יגישו בקשה בלשון זו:
"אני/ו חבר (שם העמותה או האדם) מבקש/ים להיות חבר/ים בהתאחדות בולאי ישראל שמטרותיה ותקנונה ידועים לי/לנו. אם א/נתקבל בה, אני/ו מתחייב/ים לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית ויתר מוסדות ההתאחדות".
4.3 החלטה בדבר קבלת המבקש/ים להתקבל כחבר/ים בהתאחדות או אי קבלתו/ם נתונה בידי הוועד ונתונה לשיקול דעתו הבלעדי והמוחלט.
4.4 עמותות שהתקבלו להתאחדות תקראנה להלן, לשם הקיצור, "אגודות חברות" ואילו פרטים ייקראו להלן "חברי ההתאחדות". כלל חברי ההתאחדות, פרטים ואגודות חברות, ייקראו להלן "חברים".
4.5 אדם שהינו חבר גם באחת או יותר מהאגודות-החברות יכול להיות חבר ההתאחדות אף באופן עצמאי כפרט וההיפך – אדם חבר ההתאחדות יכול להצטרף כחבר באחת או יותר מהאגודות-החברות ובכפוף לאמור להלן הוא גם יכול להיות נציג של אחת או יותר מהאגודות-החברות כמפורט להלן.

מוסדות ההתאחדות וניהולם

5. האסיפה הכללית השנתית

5.1 הוועד יכנס את האסיפה הכללית השנתית של ההתאחדות אחת לשנה, במחצית הראשונה של השנה הקלנדרית. מועד קיומה של האסיפה, שעתה ומיקומה ייקבע ע"י הוועד.
5.2 ההודעות לכינוס האסיפה הכללית תופצנה בין חברי הוועד, ועדת הביקורת והחברים – לא יאוחר מאשר 21 יום לפני מועד כינוס האסיפה. ההודעות תפורסמנה באתר האינטרנט של ההתאחדות ותכלולנה את סדר היום של האסיפה המתכנסת.
5.3 בהצבעה באסיפה הכללית לכל חבר שהינו פרט יהיה קול אחד בלבד ואילו משקל קולו של נציגה של אגודה-חברה יהיה כמספר החברים באותה אגודה חברה אותה הוא מייצג.
5.4 אגודה-חברה רשאית למנות נציג אחד או יותר, בהתאם להחלטת הוועד שלה, אשר יקבע מהו מניין הקולות מסך כל חבריה שייצג כל נציג שלה ובלבד שלכל נציגיה ביחד לא יהיה מניין קולות העולה על כלל חבריה.
5.5 נציג אגודה-חברה (להלן: "הנציג") חייב להיות חבר באגודה החברה הממנה אותו כנציג וחייב להציג כתב מינוי חתום ע"י יו"ר האגודה (או ממלא מקומו) וכן ע"י המזכיר או הגזבר, המפרש גם מהו מניין הקולות מסך כל חבריה שכל אחד מנציגיה מייצג.
5.6 האסיפה הכללית אינה רשאית לדון בנושאים שלא נקבעו מראש בסדר היום.
5.7 האסיפה הכללית תהיה חוקית אם בשעה הקבועה בהודעות יהיו נוכחים נציגים של למעלה ממחצית כלל החברים, כאשר נציג או נציגים של אגודה-חברה יִמַנה/וּ כמספר החברים בה, כאמור לעיל. אם בשעה הקבועה הנ"ל לא יהיה מספר נציגים כמפורט לעיל, תדחה האסיפה במחצית השעה ולאחר מכן תהיה האסיפה חוקית בכל מספר המשתתפים והנציגים הנוכחים בה והחלטותיה תחייבנה את כל החברים.
5.8 ההצבעה באסיפה הכללית תהיה גלויה, בהרמת ידיים וברוב קולות רגיל, למעט במקרה שבו החליטה האסיפה הכללית כי ההצבעה תהייה חשאית.
5.9 באסיפה הכללית השנתית ימסרו נשיא ההתאחדות, הגזבר, נושאי תפקידים וועדת הביקורת דו"ח על פעולותיהם. האסיפה הכללית תקיים דיון כללי בדו"חות הנ"ל, תאשר מינויו של רואה החשבון של ההתאחדות ותחליט על המשך פעולות מוסדותיה.
5.10 עם תום מועד כהונתם של חברי מוסדות ההתאחדות (הנשיא, הוועד וועדת הביקורת) – תבחר האסיפה בחברים של המוסדות הנ"ל לתקופת הכהונה הבאה.
5.11 האסיפה הכללית השנתית:
5.11.1 תקבע את גובה דמי החבר השנתיים, שתשלומם יהיה חובה על החברים.
5.11.2 תחליט, אם תמצא זאת לנכון, לשחרר מאחריותם את נשיא ההתאחדות ואת חברי הוועד היוצאים.
5.11.3 תקבל את החלטותיה ברוב קולות רגיל של המצביעים, פרט לעניינים אשר לגביהם, לפי חוק העמותות, התש"ם – 1980, או לפי הוראות תקנון זה, דרוש רוב מיוחד של בעלי זכות ההצבעה הנוכחים באסיפה.

6. הזכות לבחור ולהבחר

6.1 לכל חבר התאחדות בגיר, אזרח מדינת ישראל או תושב קבוע בה שגילו 18 שנים ומעלה, לפי העניין, זכות לבחור או להיבחר למוסדות ההתאחדות עפ"י שיטת הייצוג שלהלן.
6.2 עם קבלת חבר חדש לשורותיה, תדווח על כך כל אגודה-חברה להתאחדות תוך 30 יום ממועד ההצטרפות, בציון שמו המלא, מספר הזיהוי שלו, מען מגוריו, כתובתו למשלוח דואר ושנת לידתו. באופן דומה, תעביר כל אגודה-חברה פרטיו כנ"ל של חבר שלה אשר נפטר או פרש משורותיה או שחברותו פקעה.
6.3 במניין החברים של אגודה-חברה, לצורך משקל הייצוג כאמור בתקנות 5.4 ו- 5.7, ייכללו רק חברי האגודות הבגירים (ראה תקנה 6.1 לעיל), המופיעים ברישומי ההתאחדות ביום ה- 31 בדצמבר של השנה שקדמה לאסיפה השנתית, והאגודה החברה שילמה מצידה את דמי החבר שלה להתאחדות עד עשרה (10) ימים לפני קיום האסיפה.
6.4 חבר התאחדות, החבר ביותר מאשר באגודה-חברה אחת, ייכלל במניין חברי כל אגודה, בה הוא חבר – בנפרד.

7. אופן ניהול האסיפה השנתית

7.1 אסיפה כללית שנתית, שבה אין עומדים לבחור נשיא, וועד או ועדת ביקורת, יפתח אותה נשיא ההתאחדות וינהל את הדיון בה עד לסיומה. כמזכיר אסיפה כללית כזו ישמש מזכיר ההתאחדות.
7.2 את האסיפה הכללית השנתית, שבה עומדים לבחור נשיא, וועד וועדת ביקורת, יפתח נשיא ההתאחדות ומיד לאחר מכן יבחר יושב ראש האסיפה מבין נציגי האגודות החברות הנוכחים באסיפה הכללית (להוציא הנשיא). יושב ראש האסיפה ינהל את דיוני האסיפה עד לבחירת נשיא חדש והנשיא החדש ימשיך ויסיים את דיוני האסיפה הכללית.
7.3 כנשיא וכחברי הוןעד וועדת הביקורת ייבחרו, לאחר שהביעו את הסכמתם, המועמדים שיקבלו את מרבית קולות המצביעים ובלבד שמי שנבחרו כחברי הוועד לא יכהנו בעת ובעונה אחת גם כחברי ועדת הביקורת. יקבלו שני מועמדים, או יותר, מספר קולות שווה למקום האחרון בוועד של ההתאחדות ו/או בועדת הביקורת, תיערך הצבעה חוזרת למקום זה בין המועמדים הנ"ל ויזכה בו המועמד שיקבל את מספר הקולות הגדול מבין המועמדים הנ"ל.
7.4 בכל אסיפה כללית ינוהל פרוטוקול. הפרוטוקול ייחתם בידי יושב ראש האסיפה והמזכיר/ה ומשנחתם בידיהם יהיה ראיה לכאורה לתוכנו ולכשרות כינוס האסיפה, ניהולה וקבלת החלטותיה.

8. אסיפה כללית שלא מן המניין

8.1 אסיפה כללית שלא מן המניין תכונס ע"י מזכיר ההתאחדות לפי דרישתו של נשיא ההתאחדות או של רוב חברי הוועד או של ועדת הביקורת או של עשירית מכלל החברים.
8.2 אופן וצורת כינוס האסיפה שלא מן המניין יהיו לפי הקבוע בחלק זה לגבי כינוס אסיפה כללית שנתית והיא תהיה חוקית לפי האמור בתקנה 5.7. החלטות אסיפה כזו תתקבלנה באופן האמור בתקנה 5.11 לגבי החלטות האסיפה הכללית השנתית.
8.3 אסיפה כללית שלא מן המניין תדון אך ורק בעניינים ובנושאים שלמענם כונסה ואשר מופיעים בסדר יומה כפי שיופץ בהודעות לכינוסה.
8.4 ההתאחדות רשאית לשנות את תקנונה בהחלטת אסיפה כללית שנתקבלה ברוב של הזכאים להצביע בה, ובלבד שבסדר יומה נכללה במפורש ההצעה לשינוי התקנון.
8.5 כיושב ראש האסיפה הכללית שלא מן המניין ישמש נשיא ההתאחדות ומזכיר/ת ההתאחדות ת/ישמש כמזכירה.

9. רוב מיוחד

9.1 ההחלטות הבאות מחייבות רוב של שני שלישים של הנציגים הנוכחים באסיפה:
9.1.1 העברת חבר וועד מכהונתו (כולל הנשיא).
9.1.2 שינוי מקום מושבה של ההתאחדות.
9.2 החלטה בדבר פירוק מרצון של ההתאחדות טעונה רוב של שני שלישים של הנציגים הנוכחים באסיפה שבסדר יומה נכללה במפורש הצעה לפירוק ההתאחדות.

10. נשיא ההתאחדות

10.1 נשיא ההתאחדות ייבחר על ידי האסיפה הכללית השנתית למשך ארבע שנים. הנשיא יוכל להיבחר פעמים נוספות, לאחר תום מועד כהונתו.
10.2 הנשיא יכריע בכל מקרה שבו הקולות בוועד או באסיפה הכללית יהיו שקולים (בה הוא מכהן כיושב ראש).
10.3 הנשיא לא יהיה כשיר לכהן כנשיא או כיושב ראש או כחבר וועד של אחד האגודות החברות בהתאחדות וכן לא יהיה רשאי לעסוק במסחר בולים או בעריכת מכירות פומביות של בולים או בביצוען, לפרנסתו העיקרית.

11. הוועד

11.1 הוועד הוא גוף המפקח על פעילות ההתאחדות.
11.2 מספר חברי הועד, כולל הנשיא, שהוא יו"ר הוועד, לא יעלה על חמישה חברים.
11.3 כל מועמד לחברות בוועד ימלא טופס מועמדות. הטופס יימסר לידי המנכ"ל ורשימת המועמדים תפורסם על ידו לפחות 14 יום לפני מועד הבחירות.
11.4 בישיבות הוועד תהיה לכל אחד מחברי הועד זכות הצבעה של קול אחד.
11.5 הוועד יבחר, בישיבה הראשונה לאחר הבחירות, סגן יושב ראש, מזכיר וגזבר.
11.6 חברי הוועד יהיו בעלי זכות החתימה על ההסכמים המחייבים את ההתאחדות ועל ההמחאות שלה. שתי חתימות של בעלי זכות חתימה (שהם הנשיא וחברי הועד) בתוספת חותמת ההתאחדות יחייבו את ההתאחדות.
11.7 חברי הוועד יהיו רשאים לעיין בכל מסמך של ההתאחדות וחובתם תהיה לוודא שפעילות ההתאחדות מתבצעת עפ"י התקנון ותוכנית העבודה המאושרת.
11.8 חברי הוועד יהיו רשאים להציע הצעות לסדר היום של ישיבות הועד.
11.9 מניין חוקי לישיבות הוועד יהיה הרוב הרגיל של חברי הוועד וביניהם לפחות אחד משני בעלי תפקידים: הנשיא או סגנו.
11.10 הוועד יכהן בתפקידו ארבע שנים מיום היבחרו באסיפה הכללית השנתית ועד שאסיפה כללית שנתית אחרת תבחר וועד חדש.
11.11 מזכירות ההתאחדות תנהל פרוטוקולים מישיבות הוועד, אשר יובאו לאישור כלל חברי הוועד.

11.12 חדלות כהונה:
11.12.1 אסיפה כללית שלא מן המניין רשאית בכל עת להעביר חבר הוועד (כולל הנשיא) מכהונתו לפי המלצת רוב חברי הוועד או חברי ועדת הביקורת.
11.12.2 הנשיא או חבר הוועד יחדל לכהן כחבר אם הוכרז פסול דין או פושט רגל או אם הורשע בעבירה שיש בה קלון.
11.12.3 הנשיא וכל חבר וועד רשאי להתפטר מתפקידו לאחר מתן הודעה בכתב של 30 יום מראש לוועד.
11.12.4 יתפנה מקומו של הנשיא, ימלא את מקומו סגנו עד לבחירת נשיא חדש.
11.12.5 הוועד יפעל במספר חברים אשר אינו נופל מארבעה.

13. ועדת ביקורת

13.1 האסיפה הכללית השנתית תבחר, מבין נציגיה או מבין חברי ההתאחדות, ועדת ביקורת המורכבת משלושה חברים אשר יקבלו את מרבית קולות האסיפה הכללית.
13.2 ועדת הביקורת תכהן בתפקידה כל זמן שהועד שנבחר יכהן בתפקידו ותפעל במספר חברים אשר לא יפחת משניים.
13.3 ועדת הביקורת תבדוק את כל פעולותיה של ההתאחדות, כולל פעילותה הכספית, ותגיש לאסיפה הכללית השנתית של ההתאחדות את הערותיה והמלצותיה.
13.4 וועד ההתאחדות תמציא לועדת הביקורת, שבועיים לפני תאריך האסיפה הכללית השנתית, את הדו"ח הכספי של ההתאחדות יחד עם המסמכים המאמתים אותו. ועדת הביקורת רשאית לבדוק את פנקסי ההתאחדות וכן כל חומר אחר הנוגע להנהלת הכספים של ההתאחדות.
13.5 ועדת הביקורת תהיה רשאית לדרוש ולקבל בכל עת מאת נושאי התפקידים בועד (כולל הנשיא) – הבהרות לגבי פעולותיהם.
13.6 חברי ועדת הביקורת יוזמנו להשתתף בישיבות הועד ללא זכות הצבעה.
13.7 חבר ועדת הביקורת יהיה רשאי להיבחר פעמים נוספות אחרי תום מועד כהונתו.

14. זכויות וחובות החברים והפסקת החברות בהתאחדות

14.1 כל חבר-יחיד ואגודה-חברה חייבים לקיים את הוראות תקנון זה, את החלטותיהם של הועד והאסיפות הכלליות, לשמור על שמה הטוב של הבולאות הישראלית בכלל ושל ההתאחדות בפרט, בישראל ומחוצה לה, ובאגודה-חברה לחייב את החברים הנמנים עליה בקיום הוראות תקנה זו.
14.2 חבר ההתאחדות זכאי להשתתף בפעולות ההתאחדות ולהנות משירותיה.
14.3 החברות בהתאחדות פוקעת במקרים הבאים:
14.3.1 בפירוק התאגיד-החבר בהתאחדות או במותו אם הוא חבר-יחיד.
14.3.2 בפרישה מרצון מן ההתאחדות.
14.3.3 בהוצאה מן ההתאחדות.
14.4 חבר-יחיד ואגודה-חברה רשאים לפרוש מן ההתאחדות במתן הודעה בכתב לוועד של חודש מראש. פרישתם של חבר-יחיד או אגודה-חברה איננה פוטרת אותם מסילוק תשלומים שהגיעו מהם להתאחדות ערב פרישתם בעד התקופה שעד הפרישה או מהתחייבויותיהם האחרות כלפי ההתאחדות ערב הפרישה.
14.5 פרשו חבר-יחיד או אגודה-חברה מן ההתאחדות תפקענה כל זכויות החבר, הנובעות מהחברות בהתאחדות ובאגודה-חברה תתפננה כל המשרות המאוישות ע"י נציגיה.
14.6 הוועד רשאי להחליט על הוצאת חבר-יחיד או אגודה-חברה מן ההתאחדות אם הם:
14.6.1 לא שילמו במשך תקופה של שנתיים רצופות את דמי החבר או את התשלומים האחרים המגיעים מהם להתאחדות.
14.6.2 לא קיימו את הוראות התקנון או את החלטת האסיפה הכללית או הוועד.
14.6.3 פועלים בניגוד למטרות ההתאחדות.
14.6.4 החבר הורשע בעבירה שיש עימה קלון.
14.7 לא יחליט הוועד להוציא חבר-יחיד או אגודה–חברה מן ההתאחדות אלא לאחר שהתרה בו/הם בכתב ונתן לו/ה זמן סביר לתקן את המעוות והוא/היא לא עשה/תה כן.

15. פירוק ההתאחדות

15.1 ההתאחדות תתפרק מעצמה במידה שישאר בה לא יותר מחבר-יחיד או מאגודה-חברה אחד.
15.2 ההתאחדות תתפרק בהחלטת האסיפה הכללית, כאמור בתקנה 9.2, או בהחלטת רשות מוסמכת.
15.3 עם פירוק ההתאחדות וככל שנותר רכוש לאחר שחובותיה נפרעו במלואם, יימסר הרכוש לתאגיד ציבורי אחר, הפועל לקידום הבולאות בישראל, כמשמעותו בסעיף 9(2) לפקודת מס הכנסה, ובשום פנים לא יחולק בין חברי ההתאחדות.

 

________________ 

עו"ד אליהו ובר 

נשיא ההתאחדות

________________

מר יגאל נתנאל